Xbox 360 verslaat PS3 en PS3 verslaat Xbox 360

| | Reacties (3)
xbox360.jpg
Volgens Microsoft is de Xbox 360 de race om de huiskamer in Europa aan het winnen. Microsoft zegt in belangrijke 'swing states', die voorheen erg pro-sony waren, 2 maal zoveel Xbox 360's te verkopen dan PS3's. Sony, op haar beurt zegt tijdens een personeelsbijeenkomst dat Sony de leiding steeds verder te verstevigen. Tja, wie spreekt er de waarheid?
Sony heeft het in haar toespraak over de totaal aantal PS3's dat er in Europa verkocht zou zijn. De verwachting is dat dit zou kunnen kloppen. De PlayStation 3 verkocht vanaf de launche sneller dan de Xbox 360 in Europa. Sony zit rond de 6,9 miljoen verkochte PS3's en Microsoft heeft er zo'n 6,7 miljoen in de huiskamers staan. Als je het zo bekijkt heeft Sony inderdaad de eerste slag in Europa gewonnen. Zeker als je beseft dat Microsoft een jaar langer op de markt aanwezig is.

Microsoft zegt echter dat sinds de prijsverlaging de verkopen afgelopen week extreem gestegen zijn. Microsoft zegt 2 keer zoveel Xboxen te verkopen dan Sony PlayStation 3's in Engeland en Italie. In Rusland, Spanje en Duitsland verkopen ze ook meer dan Sony. Volgens Microsoft zet deze ontwikkeling door en zullen ze snel de 7 miljoen verkochte Xbox 360's in Europa passeren.

Met deze laatste bewering is Sony het natuurlijk niet eens. Sony heeft met Little Big Planet, Uncharted 2, Home, Killzone 2 en God of War 3 goede troeven in handen voor de toekomst, aldus het bedrijf. Bovendien doen er geruchten de ronde dat Sony de prijs van de PS3 wil verlagen in maart 2009. Dit zou de PlayStation 3 weer een extra duw in de rug kunnen geven terwijl Microsoft zo ongeveer op de bodem van de prijs zit.

En uiteindelijk spreken beide bedrijven de waarheid en liegen ze een klein beetje. Wie de echte winnaar zal zijn? De toekomst zal het zeggen!

3 reacties

Nick zei:

Ach, wat maakt het uit wie 'de winnaar' is. Allebei mooie cijfers. En als gamers nu niet kunnen kiezen, moeten ze gewoon allebei de consoles kopen ;-).

Nick zei:

Ach, wat maakt het uit wie 'de winnaar' is. Allebei mooie cijfers. En als gamers nu niet kunnen kiezen, moeten ze gewoon allebei de consoles kopen ;-).

Twan zei:

Laat xbox 360 maar winnen,mooi ding met de harde schijf erop,heb er zelf een,staat in een ovale koelvoet,mooi!!
Ze mogen zich wel diep schamen voor de fouten die het ding heeft, rrod kraslaser!!
Dat zullen ze gaan merken denk ik!!

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 24 november 2008 12:15.

17 februari: GTA4 content downloaden was het vorige bericht op deze weblog.

GameCore Arcade: Rollercoaster Creator is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed