Halo wars op 27 februari

| | Reacties (0)

halowars1.jpg

Microsoft heeft het first person shooter genre plaats gegeven op de home console. Nee, Halo was niet de eerste FPS op console en volgens sommige ook niet de beste. Maar het was wel de meest succesvolle van die tijd. Ook was het Microsoft die de first person shooter succesvol online bracht. Nu is er nog een genre die Microsoft graag naar de console wil verplaatsen: de real time strategy. Command and Conquer Red Alert 3 is nog niet een dermate succes op de Xbox 360 dat we van een doorbraak mogen spreken. Kan Halo Wars dit wel doen?

 
Halo Wars is in ontwikkeling door Ensmeble Studios, de makers van de Age of Empire serie. Helaas heeft Microsoft besloten deze studio te sluiten wanneer Halo Wars af is. En Halo Wars is bijna af want op 27 februari 2009 ligt de game in de winkels.

 

halowars2.jpg

Microsoft heeft vaak gezegt real time strategies succesvol te maken op hun platform. Het is eigenlijk nog het laatste echte PC-only gebied van de game industrie. De muis is eigenlijk onmisbaar bij een game als dit. Toch heeft Halo Wars zeker de potentie om tot een succes uit te groeien, al was het maar om de immens populaire naam Halo. Ook zal de aktie wat dichter op je neus zitten en de besturing is speciaal voor de Xbox 360 controller gemaakt. Klik op een gebouw en je kunt de upgrade opties kiezen, klik op een fabriek en kies welke voertuigen je wilt maken. Het is ammelaal zo simpel mogelijk gemaakt met enkele drukken op de knop.

halowars3.jpg

Ook het controlleren van de manschappen is zo eenvoudig als mogelijk gemaakt. Met de schouderknoppen geef je commando's als groeperen of aanvallen. Tevens beschikt elke unit over een speciale aanval: een Warthog kan mensen omver rijden en soldaten kunnen granaten gooien. Zoizo zijn veel Halo Wars zaken herkenbaar voor de Halo spelers en dat zal zeker helpen bij de echte Halo fans om deze game ook aan te schaffen. 


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 10 december 2008 12:34.

Geen woord teveel: Killzone 2 (PlayStation 3) was het vorige bericht op deze weblog.

PlayStation Home release is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties