PlayStation 3: een zinkend schip?

| | Reacties (3)

playstation3.jpg

Het zit Sony niet echt mee. Om te beginnen waren de reacties op PlayStation Home niet erg positief en zakte de servers duidelijk in onder de druk. Tot overmaat van ramp noemt CNN Money de PlayStation 3 een zinkend schip en in the Washington Times staat een column getiteld "Sabotaging the Sony Playstation 3 market?". Wat is er toch met Sony en de PlayStation 3 aan de hand?

Volgens CNN is het grootste probleem van de PlayStation 3 het te hoge prijskaartje. En dat terwijl Sony er nog steeds geld op toegeeft. De Nintendo Wii verkoopt met een stabiele prijs van 250 euro al 2 jaar zeer goed en sins de prijsdaling doet de Xbox 360 het weer stukken beter. En de PlayStation 3? De verkopen van de PlayStation 3 zakken in Amerika met 19% in ten opzichte van vorig jaar.

Ook het gebrek aan voldoende goede games is een doorn in het oog volgens CNN. Microsoft heeft een steeds breeder wordend publiek en Nintendo is van meet af aan al geliefd door moeder en oma. Op de PlayStation 3 lijken geen echte exclusieve toppers uit te komen.

The Washington Post vind dat de Bluray strategie die Sony voert niet de juiste is. "Ze moeten ook de consument duidelijk maken dat hun huidige DVD collectie wordt geupscaled tot bijna-HD". Sony zegt op haar beurt dat de Bluray verkopen de afgelopen jaren 2 tot 3 keer hoger liggen als vorig jaar.

Of de PlayStation 3 een zinkend schip is? Dat is misschien nog wat te vroeg om te zeggen. Voorlopig volgt de verkooplijn van de PlayStation 3 een vergelijkende trend als de Xbox 360 1 jaar na de launche. Toch zal er snel een prijsdaling moeten komen als Sony de massa-markt niet wil verliezen.


3 reacties

Nick Kivits zei:

20 euro? Waar kan ik zo'n Wii kopen?

christiaan zei:

mijn playstation is net een half jaar oud en is nu al dement.

als ik een spel speel en het wil opslaan doet die dat gewoon. maar als je over een paar uur weer gaat spelen weet die het niet meer.

jan zei:

ik heb mezelf pas een 80gb ps 3 motorstorm pakket
gekocht. thuis hadden we reeds internet, en een router, met een ethernet kabel zit je dezelfde dag nog gratis online. ik ben er heel tevreden over, het lijkt me een fantastische console waar toekomst in zit. niet leuk om vanalle teleurstellende artikels te lezen over te hoge kosten etc. ik vond hem zijn geld toch waard!!!

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 14 december 2008 16:33.

PlayStation Home release was het vorige bericht op deze weblog.

PSP-4000 en PSP 2 op komst? is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed