Xbox Avatars: wel updates, minder succesvol

| | Reacties (0)
xboxavatars.jpg
Met de Xbox Live update krijgen gebruikers de mogelijkheid een avatar aan te maken, net zoals Wii bezitters dat kunnen. Er zijn echter wel grote verschillen. Zo kunnen Xbox Live gebruikers maar 1 avatar per account aanmaken en dus geen hele berg zoals inmiddels mijn Wii bewoond wordt door al mijn vrienden. Maar er zijn ook voordelen van de Avatars ten opzichte van de Mii's.

Gisteren kondigde Major Nelson aan dat Xbox Live gebruikers een Avatar update krijgen: winterkleding. Op een of andere manier is het leuk om steeds weer nieuwe kleding en accessoires te gebruiken om je Avatar een beetje up to date te houden. Die mogelijkheid heeft Nintendo niet, want al 3 jaar moeten mijn Mii's het met dezelfde set onderdelen doen.

miivsavatar.jpg

Een ander voordeel van Microsoft boven Nintendo is dat de Avatar wordt gekoppeld aan je account. Dat is niet mogelijk bij Nintendo (ze hebben zoizo geen accounts) en dus moet je elke keer weer je Mii kiezen als je een spel start.

Gelijkenissen tussen de twee zijn er natuurlijk ook. Zo is het namaken van bekende mensen een favoriete bezigheid van gebruikers op beide platformen. Toch lijkt Nintendo daar succesvoller in te zijn. Nintendo heeft natuurlijk zijn eigen kanaal hiervoor en dankzij het feit dat je meerdere Mii's per account kunt maken kun je wat creatiever bezig zijn.

Momenteel lijkt Nintendo succesvoller in de Mii's dan Microsoft met de Avatars. Wii gebruikers creëren erop los en maken tientallen Mii's aan per console terwijl Xbox gebruikers vooral zichzelf eenmaal namaken en dan weer echte games gaan spelen. Dat komt natuurlijk ook omdat Nintendo's doelgroep diverser (jonger) is en dat Microsoft de Avatars later heedft ingevoerd.

Het beste lijkt nog wel een combinatie van beide: onbeperkt avatars maken zoals op de Wii en een ervan aan een account koppelen zoals op de Xbox 360!


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 4 december 2008 13:38.

Nieuwe Wii game van de makers van REZ was het vorige bericht op deze weblog.

PlayStation Home Beta: gemengde reacties is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties