GameCore Arcade: Super Crazy Guitar Maniac Delux 3

| | Reacties (0)

scgmd3index.jpg

2008 was natuurlijk het jaar van de muziekgames. Rock Band en Guitar Hero 3 maakte veel indruk en Wii Music van Nintendo haalde het niet. Gelukkig bestaan er sites zoals GameCore Arcade maar je heerlijk gratis kunt gamen zonder te betalen, ook met muziek games. Een populaire game onder de muziekgames is toch wel Super Crazy Guitar Maniac Delux 3.

Een muziekgame zoals Guitar Hero draait natuurlijk niet om de graphics. Het draait om het ritme en daarbij de juiste handeling doen. Over het algemeen hebben muziek games tegenwoordig extra accesoires nodig, zoals een grote plastic gitaar of microfoon. Ook moeten ze het hebben van bekende muziek die je lekker kunt mee dreunen. Helaas kunnen kleine ontwikkellaars, zoals de makers van gratis online games, dit niet maken. Ze zullen het moeten doen met wat er is: een toetsenbord en muziek van bandjes die wel hun muziek willen afstaan. Een haast onmogeklijke opdracht.

scgmd3.jpg

Het resulteert natuurlijk in een game die niet in de schaduw van Guitar Hero kan staan. De muziek is allemaal onbekend, de graphics zijn wel heel erg basic en het toetsenbord... tja, 't is geen gitaar he! Toch doet Super Crazy Guitar Maniac Delux 3 het helemaal niet slecht. De bands die hun muziek hebben geleend aan het spel is alles behalve slecht en de mechaniek is net even anders als in de bekende Guitar Hero. Met de knoppen 1, 2, 3 en 4 speel je de accoorden en met de pijltjes toetsen de snaren. Zo kun je je toetsenbord toch nog een beetje vasthouden als een gitaar! De accoorden moet je lang inhouden en de snaren slechts eenmaal. Op deze manier voelt het toch allemaal best vernieuwend en origineel aan.

Ook de opbouw van de game is goed te noemen. Er zijn genoeg nummers die je direct kunt spelen, maar ook genoeg die je kunt unlocken. Als je een nummer hebt gedaan krijg je daar een medal voor (brons, zilver of goud) en de muziek kun je gratis downloaden in MP3. Als belangrijkste element in een online game: de game saved automatisch en je kunt op elk moment weer terugkeren om je behaalde medals te zien en een nieuwe poging te wagen om het volgende liedje te unloacken.

Super Crazy Guitar Maniac Dealux 3 kent helaas ook een heel vervelend nadeel: het is verdomd moeilijk! De liedjes zijn niet, zoals bij Guitar Hero, in verschillende niveau's te spelen. Het eerste nummer is nog vrij gemakkelijk, maar bij de volgende merk je dat je echt aan de bak moet. Helemaal niet erg voor de echte doorzetters, maar voor mij was het net even iets te. Voor mij moet een spel, zeker een gratis online game, rustig aan beginnen en dan langzaamaan moeilijker worden. Die balans is hier net even te ver doorgeslagen.

Al met al is Super Crazy Guitar Maniac Dealux 3 een goed spel. Het staat niet voor niks in de top 10 van meest gespeelde games! Het wordt tijd dat de echte fanatiekelingen hiermee aan de slag gaan zodat we Bratz Liefdes Meter van de eerte plek af stoten! Voor mij krijgt de game een volwaardige 7, maar alleen omdat ik het te moeilijk vind!

Speel nu Super Crazy Guitar Maniac 3!


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 8 januari 2009 11:13.

Het beste van Fantastic Contraption was het vorige bericht op deze weblog.

Nintendo Wii doet het slechter dan Xbox 360 in Japan is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties