Nintendo Wii doet het slechter dan Xbox 360 in Japan

| | Reacties (0)
nintendowii.jpg
De verkopen van de Nintendo Wii zijn flink gedaald in Japan. De daling, die Nintendo al inzette in januari, is nog niet tot halt geroepen door Nintendo. Afgelopen week was een waar dieptepunt: Nintendo verkocht slechts 17.000 Wii's. En dat is zelfs minder dan de Xbox 360 die week verkocht!

Microsoft wist vorige week ruim 25.000 maal de Xbox 360 over de toonbank te krijgen. Dat is ongeveer 8.000 exemplaren meer dan Nintendo. Een en ander heeft natuurlijk wel te maken met het feit dat Star Ocean 4: The Last Hope op de Xbox 360 uitkwam, een spel waar vele Jappanners op zaten te wachten. Van deze game zijn er inmiddels ook ongeveer 160.000 verkocht. Een erg goed resultaat voor een Xbox 360 spel in Japan.

Sony deed het overigens ook niet best afgelopen week. Daar werden slechts 16.000 PlayStation 3's verkocht.

Overigens doet Nintendo het niet helemaal slecht in de verkooplijst. De DSi verkocht er ruim 41.000 keer en daarmee wordt de lijst toch aangevoerd door Nintendo. Bovendien wordt er verwacht dat de Xbox 360 snel weer zal terug vallen in wekelijkse aantallen van tussen de 5 en 10 duizend, ruim minder dan de twee concurrenten.


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 1 maart 2009 12:23.

GameCore Arcade: Super Crazy Guitar Maniac Delux 3 was het vorige bericht op deze weblog.

Gamecore Arcade: Patapon 2: Art of War is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties