OnLive: Wii, Xbox en PS3 overbodig?

| | Reacties (0)
onlive.jpg
De nieuwe revolutie in gaming is aangebroken: nooit meer nieuwe consoles kopen, nooit meer naar de winkel om games te kopen, nooit meer je PC upgraden... Volgens OnLive is er een revolutie op komts!

Traditioneel speel je games op een mooi apparaat. Een Xbox 360, een PS3 of misschien een PC. De makers van OnLive zeggen dat dit niet meer nodig is. Voortaan komen alle beelden rechstreeks naar je TV scherm, via het internet. Niks wordt nog lokaal gerenderd, alles gebeurt centraal in een server ergens op de wereld. En jouw acties, de knoppen die je indrukt, worden naar de OnLive servers gestuurt zodat je echt kunt gamen. Een groot voordeel: nooit meer een nieuw systeem kopen, nooit meer je PC upgraden en altijd de modernste technieken in huis. Op de afgelopen Game Developers Conference werd de OnLive getoond.

Critici geloven echter niet direct in het apparaat. Hoe groot moeten de servers wel niet zijn als er duizenden mensen tegelijk op spelen? En hoe krijg je alle gegevens van een speler, alle acties en knoppen die de speler indrukt, binnen een fractie van een seconde naar de server. En hoe is deze server in staat miljoenen van deze acties per seconden te verwerken en vervolgens miljoenen beelden per seconde terug te sturen naar de gebruikers? Veel vragen, maar OnLive zegt dat het kan.

Hoe dan ook, als OnLive erin slaagt zijn woorden waar te maken is we hier inderdaad spraken van een revolutie. Maar ik heb er nog een hard hoofd in!


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 4 april 2009 12:41.

Gamer Shirts: zijn ze hip of niet? was het vorige bericht op deze weblog.

Spellenruilen, een goed idee? is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties