Apple gameconsole?

| | Reacties (0)

appletv.jpg

Heet van Kotaku: is Apple bezig met het maken van een game console? Kotaku spreekt met Gameloft CEO (uitgever van games voor de mobiele telefoon, iPhone, WiiWare, Xbox live Arcade etc.) en hij zegt dat hij het niet zo gek zou vinden.

Michell Guillemot, CEO van Gameloft, zegt dat hij de Apple console wel ziet gebeuren. Hij vergelijkt het met wat Apple heeft gedaan met muziek en video in relatie tot het succes dat het bedrijf nu heeft van de verkoop van games voor de iPhone. Hij zegt: "Video kun je tegenwoorig overal op kijken, op je PC, op je mobiel, je PDA of je handheld. Of gewoon thuis op de TV, DVD speler of via internet. Dat kan straks met games ook." Dat past overigens perfect in de filosofie van Gameloft. Dit bedrijf verdient voornamelijk geld door digitale distributie van games. Het bedrijf heeft ruim 250 mobiele games, 30 iPhone games, en enkele games voor WiiWare, DSiWare, Xbox live Arcade en PS3 store.

Apple is met de iPod en iPhone langzaamaan in de gamewereld gestapt en geniet daar nu een enorm succes. Zouden ze dit kunnen vertalen naar een home console? Misschien via het bestaande, maar slecht lopende, Apple TV concept? Zouden games Apple TV kunnen redden? De tijd zal het ons leren, maar wij verwachten wel dat Apple binnenkort een stapje dichter in de buurt van de gamers gaat komen.


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 16 juni 2009 20:43.

Reggie: 'De techniek van Natal ken ik' was het vorige bericht op deze weblog.

Ghostbusters videogame: wel of niet HD is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties