E3 2009: we gaan allemaal bewegen

| | Reacties (0)

pnatal.jpg

Dachten we met z'n allen dat vorige E3 wel eens de laatste kans zou kunnen zijn iets van "motion gaming" te presenteren om de achterstand op Nintendo te verkleinen, niets bleek minder waar. De E3 2009 is de E3 van de motion gaming geworden. Microsoft doet het Natal (en niet de n op de plek van de t zetten) en Sony komt met Magic Wand. Twee verschillende paarden, maar op welk paard moeten we wedden?

De E3 2009 zal niet in de boeken komen als de E3 waar games als Splinter Cell Conviction (Xbox 360), Unchanted 2(PS3), Forza Motorsport 3 (Xbox 360), een nieuwe Metroid van Team Ninja (Wii), Super Mario Galaxy 3 (Wii), Metal Gear voor de Xbox 360 of God of War 3 (PS3) werden aangekondigd. Ook zal de PlayStation Portable Go niet hetgeen zijn waar we volgend jaar aan terug denken, evenals de zwarte Wii van Nintendo. Ondanks dat dit allemaal gebeurde op deze E3, was het belangrijste nieuws wel de introductie van motion gaming op alle consoles. Jawel, Sony en Microsoft zijn eindelijk overstag!

 

pnatal2.jpg
Microsoft start met de presentatie van Project Natal. Met een dubbele webcam, high tech spraak en gezichtsherkenning, kan je straks zonder controller gamen. Geef een schop in het echt en je virtuele avatar schopt ook. Praat tegen een personage alsof hij er echt bij is en vraag je Xbox 360 om de film te starten. Gamen zonder controller, is dat wat we willen?

 

ps3magicwand.jpg
Sony koos voor een andere weg. Met behulp van hun Eye Toy camera en een lichtgevende bal kun je ook bewegingen traceren, zij het alleen van de controller zelf. Omdat de camera op de TV staat (en niet zoals bij de Wii in de controller zit) hoef je niet naar het scherm te wijzen om de controller te laten werken. Tevens zitten er ook tilt sensoren in dus weet de PlayStation 3 op elk moment waar en hoe de controller gehouden wordt. Omdat de camera niet alleen de gegevens van de controller ziet, maar ook de omgeving, kan er een interressante echte-virtuele omgeving ontstaan. Een video laat het duidelijk zien.

Dus, welke gaat het worden? Dat is moeilijk te zeggen daar beide potentie hebben. De Xbox 360 dubbele cam + stem + gezichtsherkenning klinkt een stuk futuristischer terwijl de PlayStation 3 oplossing veel meer op die van de Wii lijkt en die techniek heeft zich inmiddels wel bewezen. Ik persoonlijk denk dat PlayStation 3 de meest toegankelijke oplossing heeft bedacht. Je kunt er alles mee wat met de Wii ook kan plus meer. De techniek op de Xbox 360 moet zich nog bewijzen, maar als er een goede applicatie gemaakt kan worden (zoek eens een video van Milo E3 Xbox 360) dan heeft Microsoft zeker een lot in de loterij in handen.


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 4 juni 2009 12:30.

Sony PlayStation: is het merk nog te redden? was het vorige bericht op deze weblog.

Reggie: 'De techniek van Natal ken ik' is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties