Een dag in Dark Orbit

| | Reacties (14)

 

darkorbitindex.jpg
Vanaf vandaag vlieg ik rond in de ruimte met een klein rood vliegtuigje. Hij is nog klein, want ik kan geen grotere betalen. Ik verzamel Prometium en schiet daar Streuners neer. Jawel, ik ben begonnen aan het browserspelletje Dark Orbit en hier vertel ik wat ik daar allemaal meemaak. En dat zal ik vanaf nu regelmatig doen. Speel met me mee op GameCore Arcade!

Dark Orbit is een MMO browsergame, waarin MMO staat voot Massive Multiplayer Online. Kortom: met heel veel mensen tegelijkertijd. Terwijl ik nu speel zijn er nog 44.575 andere mensen online die het spel ook spelen. Maar zij spelen allemaal veel langer, ik daarintegen ben pas net begonnen. Ik moet er nog achter zien te komen of het allemaal de moeite waard is om te spelen. Maar als 44.575 andere het ook doen zal er wel iets leuks te doen zijn toch?

Ok, laten we dus beginnen. Het volledige spel is Nederlandstalig, dus zo moeilijk zal het wel niet zijn toch. Na een simpele registratie en een keuze voor een bedrijf (ik koos Mars) kan ik meteen aan de slag. Het eerste vliegtuig (of, ruimteschip, ik moet nog in de mood komen) is gratis dus je kunt meteen op pad. Ik doorzoek de menu's en na wat helpschermen te hebben weggeklikt belang ik zomaar ineens in de ruimte, honderden andere schepen om me heen. Gezellig. Linksonder op het scherm loopt een chat mee. Gelukkig spreekt hier ook iedereen Nederlands. Helaas kom ik er redelijk snel achter dat ik eerst een missie moet hebben voordat er wat te doen valt. Wel kan ik hier rondvliegen en kijken wat er allemaal gebeurt. Sommige schepen zijn groot en hebben allemaal droids om zich heen. Zo kan ik dus ook worden! Maar nu eerst in mijn mini ruimteschip rond cruzen.

darkorbit1.jpg

Wat je eigenlijk vrijwle meteen kunt doen is grondstoffen oprapen. Deze verschijnen zo af en toe en je kunt ze meenemen. Hierboven ben ik bezig een stuk prometium binnen te halen. Dit spul kan ik uiteindelijk weer verkopen en daar krijg ik er credits voor. Credits om een nieuw en groter schip te kopen, met vele droids om me heen om me te beschermen. Want her en der wordt er al wel gevochten. Het zijn veelal Streuners die door gaan en dat blijken dan ook de eenvoudige, computergestuurde tegenstanders te zijn. Deze Streuners zijn vrij gemakkelijk te verslaan. Je klikt er gewoon op en vervolgens op de laser en je schiet erop. Een druk op de spatiebalk schiet ook nog eens een raket af! Zelfs ik weet enkele Streuners neer te halen. Dit hoort dan ook bij de missies in het begin: verzamel grondstoffen en schiet enkele Streuners af. Hieronder zie je me bezig!

darkorbit2.jpg

Helaas maak ik ook al snel de andere kant van het verhaal mee: enkele andere, veel sterkere, spelers vinden het soms leuk om beginners af te schieten. Spelers die al langer bezig zijn kunnen dat ook gemakkelijk, want je hebt nog een zwak ruimteschip. Maar gelukkig zijn de meeste mensen wel erg aardig en helpen ze me zelfs via de chat om goede locaties te vinden om Endurium (een andere grondstof) te vinden.

Na een tijdje wat beginners missies uit te hebben gevoerd (als in: vlieg naar locatie x, vind 6 Prometium of schiet enkele Streuners neer) ben ik eens in de hangar gaan kijken. Hier kun je nieuwe wapens, schilden, droids en andere aanverwante spullen kopen en op je schip zetten. Helaas, maar begrijpelijk, het mooie spul is nog veel te duur voor me. Daar moet ik duizenden Prometium stenen voor binnenhalen. Nee, groeien gaat langzaam, en dat hoort bij een browsergame. Volgende keer dus meer. En dan vlieg ik eens naar een ander gedeelte van het helal via een soort teleport die ik ben tegengekomen. Spannend!

Ook zin om mee te spelen met Dark Orbit? Speel dan met me mee! Ik ben teungc dus als je me ziet, niet aanvallen! 


14 reacties

M zei:

Ben wel beniewd naar het spel. Sinds de GameCore Shootout weten we allemaal hoe leuk het is om Teun toch neer te knallen.
Nou moet je alleen bij registratie een server kiezen, maar ik weet niet op welke jij speelt. Op dezelfde server spelen zou wel zo, err . . . gezellig zijn. =]

Maj.Riddick zei:

Het is een erg leuk spel, ik speel het nu 266 dagen om precies te zijn (dat wordt bij gehouden)
Ik ben inmiddels een Full Elite Goliath met alle extra's die je kan kopen in mn schip gepropt.
Misschien ook erbij vertellen bij welk bedrijf je aan het spelen bent (Mars 'mmo', Venus 'vru' of Aarde 'eic')
Tips en trucs kan je altijd op de chat vragen, helaas heb ik je de afgelopen paar dagen niet op de chat gezien, maar ik zal je zeker op weg helpen. Is het niet via de chat dan wel met leuke quests!!
Grtz

Teun zei:

Hey M,

Ik speel op Globaal Europa 2. Deze staat aangegeven (bij mij) als aanbevolen. Iedereen spreekt ook nederlands op deze server.

En ik speel voor Mars, dus als je me wilt (en denkt) af te kunnen knallen moet je juist niet voor dit team kiezen :)

פ*»Separador«*¤× zei:

Hey ik speel ook DarkOrbit en ben ook een ardig goede speler, ik ken Maj.Riddick want hij is een vriend van me, we spelen vaak smaen mazzel dat ik hem zag op deze site, wij spelen golbal Europa 1 omdat dat de beste server is :P

Grandy70-TheRebel/2/ zei:

Ik speel al lang DO
hebmen eigen clan nu
[IR$] Team Grandy - Imperial Elite Rebels of Space
mag er altijd in kome
zal je el een groot schip geve
bigboy of zo
met drone
doei

«°•»jake•bulldog«•°» zei:

hey ik spele do nu ook al een tijdje en ben goliath bijna FE en heb al 8 drones 2 iris rest flax en heb ook een kleine clan voor beginers op global 1 . vru. en wees niet ongerust , je zal snel een beter schip hebben en coole drones.

veel succes ,

Hellfire-TheRebel/2/ zei:

ik ben grandy
bulldog
ik heb zon vermoede wie je bent...
was je vorige naam een automerk+weerelement???

hey jongens speel op de server scandinavie 2 ik heet daar I-GOLAITH-I ik ben al lan tg een spele ik heb al 6 drones rond me (het is niet droid het is drones en ze schiete aleen mee of geve schild bij) iik heb het beste schip een goliath
ik kon die bij handelaar vor 59 000 cr krijge je moet gewoon streuners kille als je lvl 2 bent wil ik je helpe met devolariums (grote groene monsters)ze zijn erg sterk maar ik kan ze makelijk aan dus wil ik julie gerust helpe en ps ze geve ook 41 000 cr als je grondstofe verkoopt
het is erg aangenaam op die server ik heb daar vel vriende gemaakt die me helpe met een cubikon ofzo te vernietige ik zal een foto laten zien op men volgende reactie

hey ik ben al goed in het spel ga op de server scandinavie 2 en ik hel je wel stuur je naam naar men mail op (vandenbroekcedric2@gmail.com)
ik zorg ervoor dat je in men clan teregt komt waarvan de leider potter.( forummod )heel veel wete over dark orbit wij zulen julie erg hard vooruit helpe enz

sry ik heb perogeluk 2 keer reactie gzet en ik vond geen foro die ik kan laten zien ze zijn alemaal te groot maar zoke inelk geval cubion op op goolge dan zie je hoe groot ze zijn

jojo zei:

ik speel ook do ben globaal 2 ben ook level 12 maar eic heb een fe goli met 4 irisse en 4 flaxe echt mooi
greetz jorn

dickydick zei:

ik speel nu al bijna vanaf het begin van DO
en heb ondertussen op scandinavie 2 full elite leonov en eigen clan: taq:ΣTŮ, naam:Ρяоύd Ťό ßє Ůиіŧєd,.
als iemand wilt mag hij in mijn clan komen we zijn een gemmidelde clan en zijn clanrang 381.

ltrz

mattice zei:

Hey ik speel ook al een tijdje darkorbit ik heb rode goliath en zit in de clan \Q/ we zijn hele goede clan van vru we staan nu 97ste en hopelijk nog verder we hebben ook opleidingsclan \Q/² als je daar in zit tot lvl14 kom je naar \Q/ daar krijg je 100miljoen credits voor rode goliath intresse en je bent vru meld je maar aan

oo ja mijn naam op darkorbit is ##GodOfTheMaps##

bay bay en suc6 nog op darkorbit!!

Jan zei:

hai ik speel ook heel veel darkorbit en wil iemand mij a.u.b. in een clan ik doe mijn best ben vaak online en als je mij in een clan neemt kan je dan een mooi schip voor me reglen heb nu bigboy of tips hoe je een goliath moet krijgen bijvoorbeeld met de handelaar alvast bedankt en antwoord graag op deze forum en niet op mijn e mail want daar zit ik niet zo vaak op groeten

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 19 juni 2009 23:33.

Ghostbusters videogame: wel of niet HD was het vorige bericht op deze weblog.

Opvolger Xbox 360 nu al op komst? is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed