Ghostbusters videogame: wel of niet HD

| | Reacties (1)

gohstbustersgame.jpg

Binnenkort komt er een nieuwe Ghostbusters film uit van Sony Pictures. Sony heeft dus de rechten van de film. De gelijknamige game, ontwikkeld door Atari, komt als eerste uit op de PlayStation 3. Geen wonder natuurlijk, dat heeft Sony afgedwongen. Pas enkele maanden later komt hij uit op de Xbox 360 en Wii. Maar, waarom krijgt de PlayStation 3 een resolutie van 540P en Xbox 360 720P, of geupscaled naar 1080P?

Een vreemd soort logica is er aan de hand met de game Ghostbusters the videogame. Sony brengt het zelf uit op de PlayStation 3, maar laat de game ook uitkomen op andere consoles. Om een voordeel te behouden, mag Sony de game enkele maanden eerder uitbrengen. Nu zal de game helaas niet in HD worden uitgevoerd, een discussie die al vaak is gevoerd op de PlayStation 3. Maar de Xbox 360 krijgt hem wel op een 720P HD resolutie.

De ontwikkellaars zeggen er vrolijk bij dat de PlayStation 3 vele malen krachtiger is, maar dat er een game ontwikkeld werd voor alle systemen. Waarom de PS3 niet ook een 720P resolutie heeft gekregen blijft onduidelijk, maar men denkt dat het met het converteren fout is gegaan. Het is betrekkelijk makkelijk om voor de Xbox 360 te programmeren, maar voor de PS3 is meer tijd nodig. Deze tijd is er helaas niet, want Sony wil de game tegelijk met de film in de winkel. Helaas voor de PS3 eigenaren zullen we dan maar zeggen...


1 reacties

Kris zei:

echt belachelijk dat ze kwaliteit opofferen voor winst.. mrja dat zal wel niet snel veranderen denk ik.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 17 juni 2009 18:18.

Apple gameconsole? was het vorige bericht op deze weblog.

Een dag in Dark Orbit is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties