Reggie: 'De techniek van Natal ken ik'

| | Reacties (0)

reggienintendo.jpg

Nintendo president van Amerika, Reggie Fils-Aime, heeft tegen Kotaku gezegt bekend te zijn met de techniek achter Porject Natal. "I have personally seen a lot of iterations of similar technology. Our first reaction is that it is ironic that, three or four years ago, the prevailing industry opinion was that prettier pictures or more horsepower were the waves of the future. And now it's clear from both of our competitors that physical activity in gaming is the wave of the future." Nintendo vind het dus ironisch dat Microsoft (en Sony) zich nu pas realiseren dat er meer is dan alleen maar meer paardenkracht.

Reggie gaf tevens aan dat het nog te vroeg is om te bepalen of Natal of Sony's Magic Wand een succes gaan worden. Nintendo gaat in ieder geval een afwachtende houding aannemen.

Microsoft is ondertussen bezig de markt op te zwepen. In een interview, eveneens met Kotaku, geeft de gigant aan een grootse launche voor te bereiden. Als project Natal op de markt komt zal dit ondersteund worden met billboards, tv reclames en heel veel advertenties op internet en in tijdschriften. Het wordt zo groot als de launch van de Xbox 360 zelf. Microsoft gaat zich richten op 60% van de markt die nog geen console heeft (en dus ook geen Wii).

Of Nintendo uiteindelijk toch bang moet gaan worden van Natal of de Magic Wand? We weten het nog niet. De Wii heeft de hype stadia in ieder geval overleefd en verkoopt nog steeds meer dan de Xbox 360 of PS3. De tijd zal het ons leren.


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 13 juni 2009 11:04.

E3 2009: we gaan allemaal bewegen was het vorige bericht op deze weblog.

Apple gameconsole? is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties