Hoe corrupt zijn uitgevers en gamesites/bladen?

| | Reacties (0)
gunk.jpg
Uitgevers en game media hebben een zeer lastige relatie. Uitgevers willen graag dat hun games goed beoordeeld worden en de game media wil graag games en persberichten blijven ontvangen. Wat is er dan op tegen om gezellig de scores wat te verhogen? Het Belgische blad Gunk deed het en reken maar dat veel meer bladen en websites het doen.
Tja, het eeuwige kat en muis spel tussen de journalist en de uitgever. Het is een issue die blijft bestaan. Uitgevers van games betalen soms tientallen duizenden euro's voor een advertentie of advertenties op een website. De druk op de journalisten is dan wel erg hoog. Durf jij als journalist een game nog een 5 te geven als je weet dat er duizenden euros achter je rug betaald worden aan je baas? Misschien wordt je wel gewoonweg ontslagen zoals de gamespot redacteur in 2007. Nee, onafhankelijk zijn is niet zo gemakkelijk.

Fok games kreeg het laatst ook aan de stok met Konami over een NDA. Een NDA is een Non Disclosure Agreement, een overeenkomt tussen uitgever en journalist. Fok games pikte dit niet en reviewt dus maar geen Pro Evo soccer 10.

Wat moeten we hier nou eigenlijk van vinden? Weten we het eigenlijk stiekem niet al? Voor degene die het niet weten: game journalistiek is niet objectief! Eigenlijk geen van allen. Misschien nog een enkele hobbysite (die z'n eigen games kopen) en zero punctuation, maar ja, die vindt alles crap. Dus wat blijft er nog over? User reviews misschien? Zijn deze wel nog objectief of zitten uitgevers hier inmiddels ook al achter? Objectiviteit is in iedergeval ver te zoeken dezer dagen.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 26 september 2009 21:30.

Striptease in Heavy Rain was het vorige bericht op deze weblog.

Pokerfrustraties en 5 beginnerstips is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties