PlayStation 3 best verkopende console

| | Reacties (0)

ps3slim.jpg

De verkopen van de PlayStation 3 zijn wereldwijd gigantisch gestegen de afgelopen weken. De prijsdaling en het nieuwe model zijn daar natuurlijk de oorzaak van. Wie zei ook alweer dat de prijs geen rol speelt bij een console? Zie hier de cijfers.

We pakken een normale, gemiddelde week van het afgelopen half jaar. Wereldwijd worden er ongeveer 200.000 Wii's verkocht tegen ongeveer de helft van het aantal PS3's. Microsoft zit daar met ongeveer 110.000 tussenin. Begin september, toen het nieuwe PlayStation 3 model uitkwam voor 299 euro, zijn de kaarten echter anders geschud. Sony wist ruim een half miljoen consoles af te zetten in een week! Microsoft, die ook met een prijsdaling kwam, steeg ook naar ruim 160.000 consoles. Helaas voor Microsoft verkoopt Nintendo, zonder prijsdaling, nog steeds 180.000 consoles. Dat is meer dan de Xbox, maar minder dan een half jaar geleden.

Dat deze plotselinge stijging tijdelijk is weten we wel, maar het zou zomaar kunnen dat als de PlayStation 3 weer terugvalt in de normale regionen van de verkoopcijvers, het Microsoft heeft ingehaald in de wekelijkse verkoopcijfers. En ook de verkoopcijfers van de Wii lopen langzaam maar zeker terug. Een prijsdaling voor de Nintendo Wii een goed idee?

Bron.


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 17 september 2009 13:06.

Niet zo erg subtiel: Ninja Gaiden Sigma 2 commercial was het vorige bericht op deze weblog.

Nintendo Wii naar 199 euro, PlayStation 3 blijft beter verkopen is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties