Verkoopcijfers: Wii pakt terug, Xbox 360 verzwakt

| | Reacties (1)
verkopentm3okt.jpg
Hierboven heb ik voor jullie de wereldwijde verkoopcijfers van de afgelopen 10 weken in beeld gebracht (per 1000). Het zijn de cijfers van 1 augustus tot 3 oktober. Ik melde al een aantal keer dat de verkoopcijfers van de PS3 sinds de prijsverlaging als een raket omhoog schoot en in bovenstaande grafiek zie je dat goed in beeld. Welnu, de prijsdaling van de wii heeft ook effect en Nintendo herpakt zich weer. Een uitgebreidere analyse na de klik.
Het is opvallend om te zien hoe ver de verkopen van de PS3 zijn beinvloed door de komst van een nieuwe en goedkopere PlayStation 3. De eerste week werd het apparaat zelfs meer dan een half miljoen keer verkocht. En 4 weken lang wist Sony de lijst aan te voeren met de PlayStation 3 en bleef zelfs Nintendo achter. Totdat...

Totdat Nintendo ook met een prijsverlaging kwam! De impact van deze prijsverlaging is minder (de uitschieter is minder groot) maar toch zeker significant. Nintendo lijkt hiermee het oude, goede niveau van 10 weken geleden weer te hebben opgepakt. Hoe lang dit effect zal blijven moeten we nog maar afwachten.

Microsoft kondigde laatst aan dat ook zij een prijsdaling doorvoeren. Echter, we zien hier vrijwel niks van terug in de verkoopcijfers. Het lijkt of de Xbox 360 langzaam aan omhoog kruipt, maar dat is slechts de waan van de dag. Een echt sprong, zoals PlayStation 3 dat heeft gedaan, blijft uit.

Het meest opvallende aan deze cijfers is dat er blijkbaar een grote groep mensen was die wel een PS3 wilde, maar niet voor 399 euro. De groep mensen die 299 euro voor de Ps3 wil betalen lijkt breed aanwezig. Al meer dan een maand scoort de PlayStation 3 hoger dan de Xbox 360. Het lijkt er tevens op dat de cijvers van de PlayStation 3 stabiliseren boven de Xbox 360. En dat moet voor Microsoft een zorgwekkende ontwikkeling zijn. Het lijkt erop of Sony Microsoft nu definitief op de derde plek heeft gezet. Microsoft zou Microsoft niet zijn als ze het hierbij laten zitten. Verwacht grote zaken tegen de kerst, want Microsoft zet alles op alles om onder jouw TV te komen!

1 reacties

Janco zei:

De Ps3 heeft een zeer groot voordeel nu t.o.v. de Xbox 360 met een vergelijkbare prijs. De xbox 360 zal naar

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 9 oktober 2009 17:27.

U2 wil ook in een Rock Band was het vorige bericht op deze weblog.

Wordt het ooit nog eens wat met PlayStation Home? is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties