Nieuwe Nintendo: DSi XL

| | Reacties (3)
nintendodsill.jpg
Nintendo doet het voor de derde keer: de Nintendo DS vernieuwen. Was het eerst de beurt aan de Lite (Kleiner, lichter en sexyer), toen de DSi (ingebouwde camera's en download ondersteuning), nu is het de beurt aan de DSi XL, een grotere versie van de Nintendo DSi. Met camera's en downloadmogelijkheden, maar nu een stuk groter. Niet dat de resolutie hoger wordt of dat de games mooier worden. Nee, Nintendo's nieuwe doelgroep is slechtziende!
Nintendo maakte de afgelopen tijd wel vaker producten voor nieuwe doelgroepen. Met deze nieuwe console worden de mogelijkheden voor ouderen vergroot. Ze kunnen brain training games op een groter scherm gaan spelen waar ze gemakkelijker op kunnen lezen. Sterker nog, er zijn bronnen die beweren dat Nintendo zich klaar aan het maken is om boeken naar de DS te brengen! En jij dacht dat je gewoon een simpele gamer was...

3 reacties

Babette zei:

Hallo,

Mijn zoontje van 9 is slechtziende (links 10%, rechts 25%) en is aan het sparen voor een Nintendo DS. Wat is aan/af te raden voor een slechtziend kind? Ik lees dat hij tot de nieuwe doelgroep zou behoren, maar kan er verder niets over vinden.

Thijs zei:

Hallo,

Waarschijnlijk is het sowieso handig om de DSI of de DSI XL te nemen. Niet alleen omdat deze nieuwer zijn en dus meer mogelijkheden bieden, maar vooral omdat de schermen dan groter zijn. De diagonale grootte was eerst 3 inch, nu met de DSI 3,25 en straks met de DSI XL 4,2 inch (1 inch = ongeveer 2,5 cm) Wat wel zo is, bij de DSI XL, tenminste van wat ik heb gelezen, is dat het toch een vrij groot ding is. Vooral bij jonge kinderen, met één hand op het scherm moeten schrijven is het waarschijnlijk nodig het ergens op tafel te leggen. In de auto of zo spelen zit er dus waarschijnlijk niet bij. Maar goed, ik ben ook geen expert. Ik zou wachten tot de XL versie er is en dan in zaken als Mediamarkt (vaak hebben die wel wat apparaten om uit te proberen) of bij vriendjes kijken wat het beste past.

Linda zei:

Mijn zus is ook slechtziend. Zij heeft deze echter gekocht en is hier zeer tevreden over!

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 2 november 2009 16:57.

Nieuwe Mario game? Charles zegt van wel! was het vorige bericht op deze weblog.

WiiWaa relletje: controller in de kont is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties