Nintendo verwees Project Natal naar prullenbak!

| | Reacties (0)
pnatal2.jpg

Nintendo zag er geen brood in en wees de aanbieding van fabrikant 3DV af. De naam 3DV zegt jullie misschien niks. Later is het bedrijf naar Microsoft gestapt en binnen een mum was het bedrijf opgekocht en ging het als Project Natal door het leven. Nu was al bekend dat Nintendo de techniek kende, het is toch bijzonder dat Nintendo het afwees.
Nintendo kampte met 2 belangrijke nadelen van Natal. De eerste, en belangrijkste, was het prijsniveau. Nintendo zou de techniek nooit voor een Nintendo prijs kunnen verkopen. Dat zou teveel verliezen opleveren. Microsoft heeft hier natuurlijk minder moeite mee. De miljoenen die ze verdienen aan Windows licenties stroomt al jaren in de bodemloze Xbox put. Daar kunnen nog wel wat miljoentjes bij.

Het tweede punt van Nintendo was de 'lag', ofwel de vertraging die het systeem in zich heeft. Sommige bewegingen worden net iets te laat vertaald naar het scherm wat de gameplay niet te goede zou komen.

Goed, Natal moet eind dit jaar uitkomen en Sony zet daar zijn bewegingsgevoelige controller tegenover. Ik ben echter benieuwd of men hierop zit te wachten? Is er niet al een console met bewegingssensors en is dat niet genoeg? De tijd zal het leren!

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 27 januari 2010 16:38.

PlayStation 3 gekraakt! was het vorige bericht op deze weblog.

Klein relletje: Promo games te koop is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties