De harde cijfers van 2010: Wii, Xbox 360 en PS3

| | Reacties (0)
sales10wk2010.jpg
Zie hier: de verkoopcijfers van de eerste 10 weken van 2010. Alle consoles zakken in na de zeer goede kerst verkopen. Dat kon natuurlijk niet anders. Zelfs Nintendo kan natuurlijk niet elke week 2 miljoen Wii consoles wegzetten. Maar nu alles weer rustig is, lijkt met me een mooie tijd om te kijken hoe de zaken ervoor staan.
De Wii
De Wii is momenteel nog steeds te best verkopende console. Afgelopen week gingen er naar schatting 275.000 Wii's over de toonbank ten opzichte van 168.000 en 152.000 van respectievelijk de PlayStation 3 en de Xbox 360. Nintendo doet het dus nog altijd goed. In totaal staan er ruim 68 miljoen apparaten bij mensen thuis. Dat is bijna het dubbele van de andere twee grootmachten. Wel heeft Nintendo te maken met een sterke daling. In 2009 verkochten ze minder consoles dan in 2008 en ook dit jaar verwachten ze een daling. Er gaan berichten de ronde dat de Wii markt aan het verzadigen is. Het lijkt voor Nintendo nu zaak de software verkopen op te krikken en de mogelijkheden van het internet serieus te nemen.

De PlayStation 3
Sony heeft de console in handen met de meeste potentie. Hun sales stijgen harder dan de directe concurrent Microsoft Xbox 360, die in aantallen nog een kleine voorsprong heeft. Sony lanceert dit jaar nog de bewegingsgevoelige controller voor de PlayStation 3 en verwacht als enige meer consoles in 2010 te verkopen dan in 2009. Het lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd voordat de PlayStation 3 de Xbox 360 voorbij is gestreefd. Sony moet daarvoor dit jaar 6 miljoen consoles meer verkopen.

De Xbox 360
De Xbox 360 lijkt het zwaar te hebben als je naar de grafiek kijkt, maar dit valt mee. Waar Nintendo en Sony zwaar leunen op hun thuismarkt Japan, heeft de Xbox 360 een gigantische voorsprong op Sony in Noord Amerika. Daar staan 22 miljoen consoles in de huiskamers terwijl de PlayStation 3 er slechts 13 miljoen wist te verkopen. In Europa liggen de twee ongeveer gelijk. Ook is de software verkoop bij Microsoft nog altijd vele malen beter dan bij de twee concurrenten. Toch heeft Microsoft ook besloten (met project Natal) een nieuwe weg in te slaan. De nieuwe besturing die met een stereo camera werkt, moet ervoor zorgen dat meer mensen een Xbox 360 in hun huis willen hebben.

De cijfers komen van vgchartz.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 11 maart 2010 11:12.

Nader onderzoek naar 'succes' PlayStation Home was het vorige bericht op deze weblog.

Lang leve de kopieerdrift: PlayStation Move is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties