OnLive: de prijzen en de games

| | Reacties (0)
onlive.jpg
Voor wie het concept niet kent, OnLive (waar GameCore in April vorig jaar al over schreef!), is een nieuwe manier om te gamen. Het is geen nieuwe console, maar een online dienst. Games als Mass Effect 2 en Call of Duty moeten te spelen zijn via een online dienst. Servers van OnLive renderen de beelden en ontvangen de input van de gebruiker (welke kant je op beweegt, welke knop je indrukt). De gebruiker kan met een simpele PC of een heel klein kastje onder de TV altijd genieten van de beste graphics. Wel moet er natuurlijk voor betaald worden.15 dollar per maand voor de dienst, en nog meer om de games zelf aan te schaffen. Jaja, die OnLive servers zijn niet goedkoop!
OnLive gaat games aanbieden als koop of huur. Dus eenmalig betalen of betalen per maand. Dan kunnen de kosten best nog eens hoog worden. Wel hoef je dan nooit meer hardware te upgraden, patches te installeren of ruimte op je HDD vrij te maken. Alles is geregeld bij OnLive en, als dit goed is geregeld, hoef je weinig problemen te verwachten. Er wordt zelfs gesproken over het op pauze zetten van een game en dagen later weer verder spelen. Saven lijkt verleden tijd!

Momenteel zijn er nog maar weinig games voor OnLive bekend gemaakt, maar wanneer de service aanslaat zal dit natuurlijk meer worden. Voorlopig komt OnLive alleen uit in Noord Amerika op 17 juni. Misschien later in het jaar kunnen wij Europeanen er ook van genieten, maar dat is geheel afhankelijk van het eventuele succes van de dienst. GameCore is in ieder geval benieuwd!

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 17 maart 2010 13:28.

Lang leve de kopieerdrift: PlayStation Move was het vorige bericht op deze weblog.

Sony gaat luisteren naar PlayStation fans is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties