Xbox Live Anywhere, wat moeten we ermee?

| | Reacties (0)
xboxavatars.jpg
Op kotaku is een goede discussie op gang gekomen nadat de site heeft laten zien hoe het concept in elkaar steekt. Bottom line is: je kunt een spel spelen op de telefoon en daarna gewoon verder gaan waar je gebleven was op de PC en vervolgens weer op de Xbox 360. Kotaku lezers vragen zich af waarom...
GameCore is best een fan van het Live Anywhere concept. Het lijkt me tof om een game op 3 platformen op 3 manieren te spelen. Ik kan me goed een racegame voorstellen waarbij ik op kantoor achter mijn PC een race competitie opzet, in de trein naar huis op mijn telefoon mijn auto customize en vrienden uitnodig, en 's avonds op mijn Xbox 360 de race speel. Dan gebruik je volgens mij de kracht van de 3 systemen. Maar het filmpje op kotaku laat iets heel anders zien. Een simpel platformspel dat je kan spelen op alle 3 de platformen. Wat moeten we daarmee?

De PC tegen Xbox 360 FPS gevechten zijn ook niet tot een succes uitgeroepen. De PC bezitters waren veel sneller met de muis dan de Xbox 360 speler was. En met dit voorbeeld dat Microsoft laat zien is de zwakste schakel de bepalendste. Je moet er toch niet aan denken dat je telefoon kwaliteit gameplay en graphics op de HD TV hebt? Of dat een bepaald level gemakkelijker wordt omdat je een groter scherm hebt? Microsoft geeft aan dat dezelfde code op alle 3 de platformen gebruikt kan worden en er slechts 10% platform specifiek is. Een bezoeker van Kotaku zegt dit daarover, en daar ben ik het 100% mee eens: "Instead of spending even 10% worth of development resources on a gimmicky attempt to stretch a game across three very dissimilar platforms, I'd rather developers just pick a platform and make the damn game for it."

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 8 maart 2010 11:34.

Niuew online multiplayer spel: Gamemonsters! was het vorige bericht op deze weblog.

Nader onderzoek naar 'succes' PlayStation Home is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties