De strijd tussen Apple en Adobe: creativiteit gaat verloren

| | Reacties (0)
appleadobe.jpg
Apple en Adobe zijn al reeds twee jaar in een felle strijd verwikkeld om een eventuele flash player op de iPhone. Apple wil dit niet en houd het simpelweg tegen. Hun belang is het afhankelijk maken van gebruikers van hun standaarden. De standaarden die je in de App store kunt kopen. Adobe geeft nu de strijd op. Er komt geen Flash voor de iPhone of iPod.
Flash is een techniek waarin momenteel veel online games gemaakt worden. GameCore Arcade staat vol met flash games. Deze games zullen nooit speelbaar zijn op een iPhone en ook nooit op een iPad. Apple beperkt de mogelijkheden voor gebruikers enorm. Wii en PS3 bezitters weten al hoe handig het is om bepaalde flash spellen gratis te spelen op hun console.

Het meest jammerlijke aan deze keuze is dat dit de creativiteit belemmert. Spelontwikkelaars kunnen niet meer een spel maken dat op alle platformen zal werken. Dat is natuurlijk een doodsteek voor gamers en creatieve spelontwikkelaars. HTML5, de verwachte open source opvolger van Flash, is overigens wel beschikbaar op de iPhone en iPad, maar werkt dan weer niet in alle browsers.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 26 april 2010 14:09.

Famitsu is niet meer te vertrouwen? was het vorige bericht op deze weblog.

Wii Party: de zoveelste minigameverzameling is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties