Famitsu is niet meer te vertrouwen?

| | Reacties (1)
famitsu.jpgIn Japan is Famitsu het bekendste en meest roemruchte game tijdschrift dat er is. Als dit blad de perfecte score aan een game gaf (40 uit 40), dan had je ook te maken met een geweldige game. In de eerste 10 jaar van het bestaan (1986-1996) heeft het blad dan ook noot de perfecte score gegeven. Nu geeft het blad de 14e topscore aan Metal Gear Solid: Peace Walker voor de PSP. Kotaku vertrouwt het allemaal niet meer.

Kotaku, een bekende gameblog, beschuldigd Famitsu ervan zich achter het karretje van de industrie te hangen. Uitgevers kunnen tegenwoordig de perfecte scores kopen. Een argument daarvoor is dat er in de nieuwste MGS game het blad Famitsu voorkomt. Ook poseert Hirokazu Hamamura, een oud redacteur bij het blad, in een advertentie campagne van de game.

Of de beschuldigingen waar zijn weten we niet. Wel weten we dat de normen voor de perfecte score wat zijn versoepeld. Zoals gezegd had Famitsu de eerste 10 jaar geen perfecte score gegeven, in hun tweede decennium scoorde maarliefst 5 games de perfecte score waaronder Legend of Zelda: Ocarina of Time en Soulcalibur. Daarna ging het heel snel. De afgelopen 5 jaar (2006 tot 2010) scoorde maarliefst 9 ganes 40 uit 40 waaronder Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (PS3) en Metal Gear Solid: Peace Walker (PSP).

1 reacties

robos zei:

kotaku is anders zelf te vertrouwen.de grootse xbox fanboy site die er bestaat

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 21 april 2010 12:26.

Dan the Man was het vorige bericht op deze weblog.

De strijd tussen Apple en Adobe: creativiteit gaat verloren is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties