Consoles online: de keerzijde

| | Reacties (1)

playstation3.jpg

De actieve gamenieuws verzamelaars onder jullie weten het natuurlijk allang, maar er is crisis in het Sony kamp. Hackers zijn er namelijk in geslaagd om min of meer het complete PSN netwerk in de houdgreep te houden. Er is nu ook bekend gemaakt dat er privegegevens gestolen zijn, waaronder dus creditcard gegevens. Maar ook Microsoft waarschuwd gamers voor Xbox Live, al lijken de problemen daar minder groot.

Dit is dus de keerzijde van het feit dat alle consoles online kunnen. Het is overigens niet verwonderlijk dat de problemen bij Sony zo groot (al ruim een week lang zijn alle PSN servers down) zijn: de dienst is gratis en Sony is van nature een hardware producent. Maar ook bij Microsoft, waar de hackaanval meer fishing van privegegevens van onzorgvuldige gebruikers lijkt, is het zeker niet allemaal veilig.

Nintendo heeft dit probleem simpelweg opgelost door geen creditcard gegevens op te slaan. Irritant voor de gebruikers die dus steeds weer opnieuw hun gegevens moeten intypen, maar wel veilig, zo blijkt nu dus.

Onze game wereld, met consoles die altijd online zijn, heeft veel voordelen. Maar nu blijkt ook de duistere kant. GameCore raad mensen altijd aan voorzichtig te zijn met hun gegevens en liever in een winkel punten te kopen.


1 reacties

e.evers zei:

Alsof je creditcardgegevens of bankgegevens ook in een winkel niet gejat kunnen worde

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 28 april 2011 11:11.

Nintendo 3DS: 3D dat echt werkt voor ruim 3,6 miljoen gamers was het vorige bericht op deze weblog.

Nintendo Wii U, voortzetting van succes of de ondergang van de Wii? is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties