Nintendo Wii U, voortzetting van succes of de ondergang van de Wii?

| | Reacties (2)
wiiu controller.jpg
Zoals jullie ongetwijfeld al gezien hebben heeft Nintendo tijdens de E3 een nieuwe Wii gepresenteerd: de Wii U. Het kastje is niet zo spannend (iets groter en ronder, met HD graphics), maar de nieuwe controller des de meer. Het is een soort tablet geworden, met een groot touch scerm en knoppen, een camera en bewegingssensoren. Nintendo's boodschap: dit wordt de aansluiting tussen de casual gamers en de hard-core gamers.

Nintendo heeft met de Wii jarenlang de console markt gedomineerd. Al tijdens de presentatie werden gamers enthousiast. Zelfs ik, die in de gamecube generatie is overgestapt naar de Xbox, wilde een Wii hebben. Nintendo en de casual gamers, dat was een gouden zet en bracht Nintendo aan de top van hun kunnen.

Nintendo heeft naar eigen zeggen nu een spelcomputer gemaakt die het beste van beide werelden combineert: hardcore gamers willen een controller met knoppen, en casual gamers willen touchscreens. Dat heeft nintendo geleerd van hun Nintendo DS. Om deze te combineren kregen we bovenstaande controller. Maar gaat Nintendo hier echt mee scoren? Een snelle rondvraag langs enkele echte Nintendo fans leert me het volgende:

  • Niemand was echt enthousiast van de presentatie van de Wii U tijdens de E3. Dat was bij de Wii wel anders
  • Veel Nintendo fans vinden de controller nogal gadget achtig overkomen. Een soort iPad met knoppen
  • Veel mensen verwachten ook dat de Wii U, met 4 controllers, toch echt een dure aanschaf gaat worden. We verwachten een minimale prijs van 100 euro per controller (waarschijnlijk meer). Tevens heb je ongetwijfeld ook nog oude Wii remotes nodig voor bepaalde games, met Wii motion plus nemen we aan
  • Sommige vonden de mogelijkheden met een schermpje op de controller leuk (zoals de inventory bij Zelda) maar de meeste dingen die we gezien hebben waren toch wat gadget-achtig: een controller op de grond om het golf balletje weer te geven? Dat gaat wel erg ver

Wat vinden jullie? Is de Nintendo Wii U de logische opvolging van het Nintendo succes of maakt het bedrijf hier een grote misstap?

2 reacties

Com domein zei:

Ik weet niet echt of het een slecht idee. Ik denk alleen niet dat het vernieuwend genoeg is om er echt uit te springen.

Toen de WII uitkwam was ik wel verbaasd over de originaliteit, maar vond ik het niet echt geweldig.

Toen de Kinnect uitkwam wel. Vond het qua uitvoering beter en had het gevoel dat het allemaal wat beter werkte.

Ik dacht juist dat ze de strijd met de Kinnect aan gingen omdat dat, denk ik, wel de toekomst is, maar in plaats daarvan kiezen ze hiervoor.

Ik ben zelf niet echt onder de indruk. Het lijkt wel een mix tussen een console en handheld, maar het voelt alsof ze niet echt een keuze kunnen maken...Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat lopen.

Jamal zei:

Ik zie een hoop nieuwe mogelijkheden. Je kan nu privé info krijgen op je touche reen die alleen voor jou bedoeld is. In bijvoorbeeld kaart en puzzel games. Uitgebreidere plattegronden. Je eigen weg uit tekenen. We hebben nog maar het topje v/d ijsberg gezien.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 13 juni 2011 13:35.

Consoles online: de keerzijde was het vorige bericht op deze weblog.

Opvolger Xbox 360 komt in 2013 of 2014 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed