Gamecontrollers?

| | Reacties (1)
Zie jij door de hoeveelheid verschillende videocontrollers het spreekwoordelijke videogamebos niet meer? Kijk je op de grond en zie je alleen maar snoer? In de infographic van deze maand wordt eens helder uit de doeken gedaan bij wie welke controller hoort. 
En hoe zat het ook al weer met controllers. Welke is van wie en waarop is elke controller geïnspireerd? Check het in de onderstaande infographic. 

Controllers2011-Full.jpgDe lijntjes die tussen alle controllers lopen laten zien bij welke familie de controller hoort of waar deze op geïnspireerd is. Zoals je bijvoorbeeld kan zien hoort Playstation Move bij de Sony familie thuis. Toch loopt er ook een lijntje naar de Wii, waar deze wellicht op geïnspireerd is. Verder zit er in de infographic zelfs een timeline om te zien wanneer welke controller uit komt of gepland staat uit te komen. De game/controller Tennis for Two stond in aller begin van de gamecontrollers. Verder kun je ook zien wanneer Atari Pong zijn opwachting maakte, de originele NES vanaf stamt en waar Rockband zo'n beetje vandaan komt . Zelfs de Wii U is opgenomen in deze infograpic. 

Voor een vergroting van de infographic kun je klikken op Afbeelding bekijken

Zien jullie er nog een controller wel (of natuurlijk niet) bij staan waar jullie een leuke herinnering aan hebben? En wat vinden jullie van de infograpic?  

1 reacties

Teun zei:

Waarom de N64 controller niet gelinkt in met de Dreamcast begrijp ik niet helemaal. De analoge stick was daar toch wel de revolutie die invloed had op alle vervolg controllers, inclusief DC en PS.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Carlijn gepubliceerd op 28 november 2011 19:43.

Mario the Man! was het vorige bericht op deze weblog.

Infographic salaris gamedesigner is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties

  
    Gamecontrollers?