Mario the Man!

| | Reacties (3)
mario1.jpgAls er één gamekarakter is op de hele wereld die toch wel zo'n beetje iedereen kent is het natuurlijk Mario! Mario heeft in al meer dan 200 videogames meegespeeld. En Mario is echt een manusje van alles. Mario kan niet alleen goed lopen, springen en schildpadden en paddenstoelen afmaken in platformgames, maar kan ook racen, puzzelen, vechten en is ook nog eens goed in sport! En als je denkt dat dat alles is.. Mario is ook goed in zichzelf verkopen, Mario is goed marketing, Mario is goed in Social Media, maar Mario is vooral goed in entertainment. Dit is een van de delen over Mario en zijn positie in 2011. 

Mario, o, Mario, wat zal Shigeru Miyamoto van jou houden! Een klein mannetje, rood petje, snor omdat we anders je neus niet konden zien, maar o zo'n entertainer. Je hoeft op YouTube Mario maar i te toetsen en je komt in de Wereld van Mario Entertainment! Enkele voorbeelden: Voor de echte Mario fans: de trailer van de nieuwe 'film' Mario in Reallife! 
In het genre van nog meer reallife: altijd al eens willen weten hoe het is om in het echt Mario Kart te spelen? Je hoeft het niet meer zelf te proberen, want Youtube biedt je al een insight! 
Als je dacht dat de entertainment zich slechts beperkt tot filmpjes op YouTube heb je het mis. Mario heeft in zekere zin ook nog een artistieke kant ontdekt van zichzelf. 

Zo is kunstenaar Mike Puncekar fanatiek aan de slag gegaan met de 'bad guys' van Mario en heeft hij ze op een kunstzinnige manier weten vorm te geven: 

Mario bad guy art.jpg
en andere kunstenaar neemt Mario ook als onderwerp van zijn kunst. De kunstenaar Haroshi wist van oude skateboarden een Mario hoofd te maken. Over creatief gesproken! 
Mario skateboard.jpgConverse heeft bij het 25 jarig bestaan van Mario Bros zelfs een speciale editie van de bekende AllStars Sneaker gemaakt, geheel geïnspireerd op Mario: 

converse mario.jpg
Mario is dus naast een tof mannetje als gamekarakter ook nog eens een entertainment magneet en een inspiratiebron voor kunst! Heb jij nog leuke Mario-entertainment gezien? Of leuke Mario-kunst? Laat het dan weten door middel van een reactie!   

3 reacties

Teun zei:

Leuk stuk!

carlijn zei:

Nog een kleine toevoeging: http://www.youtube.com/watch?v=YpXPtAVdMIY - de Mario Opera!

Eric zei:

Die All stars zijn echt gaaf.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Carlijn gepubliceerd op 22 november 2011 21:57.

De Mobiele Gaming Markt - Info Graphic was het vorige bericht op deze weblog.

Gamecontrollers? is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties