Games vs. Films

| | Reacties (0)
Kijk je nou liever een film? Speel je liever een game? En hoe zit dat eigenlijk met de game-industrie ten opzichte van de filmindustrie? In de komende infographic worden games met films vergeleken in de afgelopen jaren. Wat het eindplaatje wordt voor 2011 is nog onbekend. Maar laten we eerst eens terugkijken, won de game het van de film afgelopen jaren?  

video-game-industry-infographic klein.jpgAfbeelding groter bekijken

Ja zeker, de game wint het overduidelijk in 2007, 2008, 2009 en 2010. Alleen in 2006 was Hollywood nog de grote winnaar. Gaan we kijken naar 2007, dan zien we dat Halo 3 het wint van Harry Potter of Pirates 2 of Transformers met 300 miljoen dollar. In 2008 wint GTA IV het van de bekende films Dark Knight, Iron Man en zelfs de schattige Wall-E is geen partij voor het geweld van Grand Theft Auto IV. 2009 was het jaar van Call of Duty Modern Warfare 2. Ook de kasrakers Avatar, Transformers 2 en New Moon van de Twilight Saga kwamen dat jaar uit. Toch won Call of Duty Modern Warfare 2 het ruim. Call of Duty Black Ops bracht in 2010 ook haar geld op, ruim 650 miljoen dollar. Daarmee won de game het ruim van Iron Man 2, Harry Potter 7.1 en Inception. 

De vraag is echter of 2011 ook het jaar wordt van de videogame. Er waren dit jaar goede kansmakers zoals Battlefield 3 en wederom een variant van Call of Duty (Modern Warfare 3). Toch heeft Hollywood ook dit jaar zijn best gedaan in de films met onder andere Harry Potter 7.2, Transformers 3, the Hangover II en Pirates 4. De omzet van Harry Potter and the Deathly Hallows deel 2 is tot nu toe de hoogste, namelijk 378 miljoen dollar. Transformers 3 staat met 352 miljoen dollar op de tweede plek en Hangover II op een derde plek met 351.9 miljoen dollar. Toch lijkt de game het ook dit jaar weer ruim te winnen van de film. Met ruim 400 miljoen dollar omzet alleen al in de openingsweek hoeven we hier niet over te twijfelen. 

Wanneer zal Hollywood het ooit weer eens winnen van de videogame? Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Carlijn gepubliceerd op 28 december 2011 18:18.

Mario the Man! (deel 2) was het vorige bericht op deze weblog.

Games en reclame is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties