Pong nieuws!

| | Reacties (0)
pong.jpg

Voor alle pong-fans, dit is je kans! Atari schrijft een wedstijd uit om een nieuwe pong-game te bedenken voor de iOS. 
De uitgever Atari is op zoek naar ideeën voor een nieuwe Pong-game voor iOS, melden zij op de website. De spelklassieker wordt namelijk dit jaar 40 jaar, en dat moet gevierd worden door middel van een wedstrijd. Atari wil met de wedstrijd Pong weer terugbrengen in de hedendaagse game-cultuur, en dan met name mobiele game-cultuur. 

De wedstrijd is voorlopig alleen nog maar in de USA. De beste ideeën zullen beschikbaar worden in de App store. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door middel van de Atari Facebook. Daar zul je binnenkort de ideeën voorbij zien komen. De winnaar wordt beloond met 100.000 dollar, als de game goed verkoopt. 

Er is alleen al wel kritiek op de wedstrijd. Brian Robbins, lid van de raad van commissarissen van de International Game Developers Association, vindt het namelijk niet slim om als ontwikkelaar aan de wedstrijd mee te doen. "Al is dit een typisch uitgeverscontract, ik zou een ontwikkelaar het nooit aanraden te ondertekenen. Het maakt niet uit hoe wanhopig of hoe hard ze geld nodig hebben" vindt Robbins. 

Het is in principe een soort wurgcontract, maar dat is bij bijna alle wedstrijden zo. Nadat je wint, krijgt Atari alle eigendomsrechten en blijft er niets voor je over. 

Ik denk toch dat het een goede actie is. Crowd sourcing blijkt te werken, mensen voelen zich betrokken en willen l de ontwikkelaar zijn van een spel, zeker van Atari. Wat vinden jullie? Is het een slimme zet van Atari om dit te doen? Zit er heil in het ontwikkelen van Pong voor iOS. De vraag is verder hoeveel Atari voor zijn game gaat vragen. Wat vinden jullie een schappelijke prijs voor een spelletje pong voor de telefoon? Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Carlijn gepubliceerd op 1 maart 2012 10:16.

De PS Vita, een poging voor 5 tot 10 jaar! was het vorige bericht op deze weblog.

Mario the Man! (Vervolg) is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties