Nintendo baas Satoru Iwata levert helft van zijn salaris in

| | Reacties (0)
satoru_iwata.jpg
Net als de 9 andere topmanagers van Nintendo levert Satoru Iwata, de hoogste Nintendo baas, een deel van zijn salaris in. Satoru Iwata levert 50% in, de andere leveren tussen de 20 en 30% van hun salaris in. Nintendo doet dit omdat de resultaten van Nintendo de afgelopen jaren tegenvallen. De Wii U en de Nintendo 3DS zijn minder succesvol dan gehoopt.
De netto winst van Nintendo daalde vorig jaar al met bijna 30% tot 10,2 miljard yen (72 miljoen euro). Dit jaar verwacht Nintendo een verlies van 25 miljard yen! Ook zijn de verkopen van de Nintendo Wii U en 3DS fors naar beneden bijgesteld. Er worden naar verwachting dit jaar slechts 2,8 miljoen Wii U consoles verkocht terwijl er 9 miljoen werden verwacht. Nintendo lijkt met zijn spelcomputers niet opgewassen tegen het geweld van Sony en Microsoft die ieder wel succes hebben met de PlayStation 4 en Xbox One.

Naast de traditionele concurrenten heeft Nintendo ook te maken met de groei van mobiele games, een markt waar Nintendo nog geen antwoord op heeft. Nintendo weigert tot op heden spellen te (laten) maken voor de iPhone en Android telefoons.

Na dit nieuws viel het aandeel Nintendo met 12% naar beneden op de Japanse beurs. Wellicht dat Nintendo binnenkort met nieuws komt waarmee het gamers en beleggers kan bekoren.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 29 januari 2014 12:59.

De beste game controllers voor je tablet was het vorige bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties